Rólam

"Mindenkiben benne van az egész világ,

és ha tudod, hogyan láss és hogyan tanulj,

akkor ott állsz majd a kapu előtt,

és a kezedben van a kulcs.

A világon senki nem képes sem a kezedbe adni a kulcsot,

sem kinyitni a kaput, csakis te magad"

-J.Krishnamurti: You Are the World

(Te vagy a világ)

Végh Edit Gitta vagyok. A múlt évszázadban születtem. Kaposvár volt az a hely, ahol megpillantottam "Isten" szép napját egy januári hajnalon.

Ma már a munkám a hobbim. Egy álmom vált valóra, hogy ezzel foglalkozhatok, és másoknak is örömet szerezhetek vele.

Amikor változtattam, feladtam régi munkámat, tudtam, hogy időben tettem.

Annak ellenére, hogy kifelé azt mutattam sikeres, boldog vagyok, tudtam, hogy lassan elveszítem a kapcsolatot a bensőmmel. Úgy éreztem magam, mint a hörcsög egy kerékben.

...mert én egész életemben másoknak akartam megfelelni, és amikor eldobtam addigi életemet, megkérdezték:"Mit csinálsz?!"  

Már gyermekkorom óta szórakoztattam magam rajzolással, festéssel.

Képeztem magam, elmentem tanfolyamokra, megtanultam olyan dolgokat, amit el sem tudtam volna képzelni, hogy én megtudom csinálni.


Volt sok álmom, és én soha nem mertem kimondani.....


Emlékszem, az általános iskola 7. osztályába jártam, imádtam a rajzórákat, mert Erzsike néni, aki megszállottja volt a művészeteknek, többek között a rajznak, festészetnek is, Ő volt, aki bevezetett ebbe a "csodaországba".

Ezek után nyilvánvaló volt számomra, hogy művészeti suliba megyek tovább, de egy "apró" malőr miatt, ez nem így lett. (elfelejtették az iskolába beküldeni a jelentkezésemet, és nem csak az enyémet!) Na, itt máris kettétört a "művészeti" életem.

Mentem tovább, ahogy megkívánták, és ami éppen volt. Leérettségiztem, kereskedő lettem, férjhez mentem, gyereket szültem...persze, továbbra is rajzoltam, festettem, de csak úgy magamnak.


Sokszor, nagyon sokszor titokban, mert

 " Míg más dolgozik, te meg csak rajzolgatsz!"

Szerettem, és most is szeretek "piszmogni" dolgokkal...(a rossz nyelvek szerint), pedig csak kreatív vagyok.

 ............. aztán hirtelen egyedül maradtunk gyermekemmel, és még több elvárásnak kellett megfelelnem. Küzdöttem magammal, a világgal...pszichológushoz jártam és persze "rossz" irányba mentem még mindig. 

Addig eljutottam, hogy változtatnom kell! Eladtam az otthonunk, elköltöztünk, munkámat is feladtam, de "valamiből élni kell", elkezdtem az ingatlan szakmában dolgozni, gondolván, talán ez majd jó lesz.

De aztán jött, mint a villámcsapás a nagy találkozás Önmagammal, amikor is a neten böngésztem, rátaláltam a rajzmeditációra, azonnal jelentkeztem a tanfolyamra, mind e közben szinte párhuzamosan a lélekfestés (intuitív festés-Flora Bowley) is rám talált, vagy én rá! 

....... már tudtam, hogy megérkeztem, ....és új irányba terelte életemet! 

Azóta folyamatosan a boldogság felé visz az utam, és a célom, hogy ezt másoknak is megmutassam!"Amikor az agyad már elfáradt a saját csacsogásától, alkotással lehet lecsendesíteni."


Legújabb blogbejegyzések:

Amikor elkezdünk festeni tanulni, sokan tudják, hogy egy kitűnő mód, hogy lemásoljuk azoknak a munkáját, akik sokkal tapasztaltabbak és ezáltal tanulunk tőlük.