Tudásanyag

Kicsit lexikonszerű, tömör tudásanyag, amelyben részletesen taglalom a különféle anyagokat és eljárásokat, a festészettel kapcsolatos ismereteid elsajátítását segíti. 

Egy - két hasznos tanácsot is tartalmaz, amely segít a kezdő és a további lépésekben is.

Színek

A különböző színek kikeverése és használata kulcsfontosságú a jó festmény készítéséhez. Mégis sok művészt zavarba hoz a színek kiválasztása, kikeverése és alkalmazása. A színelmélet alapjainak elsajátítása, illetve a színek alkalmazásának gyakorlata mövelheti az önbizalmat.

Tovább>>>

Festékek

Függetlenül attól, hogy miért választja az ember az egyik vagy másik festésmódot, biztosan közrejátszik a döntésben a festék látványhatása. Arról van szó, hogy mit érez az ember, ha ránéz a festményre, és vágyat kelt, hogy ő is ugyanolyan eljárással szeretne festeni.

Tovább>>>


Oldószerek

Az oldószerek vagy hígítószerek hozzáadásával a festékek szétoszthatóbbá válnak, illetve az ecsetek és paletták tisztítására is használják őket.

Tovább >>>


Kötőanyagok

A kötőanyagokat azért adják a festékekhez, hogy módosítsák azok tulajdonságait. A víz-, az akril és az olajfestékekhez más és másfajta kötőanyagot használnak.

Tovább>>>


Alapozóanyagok

Az alapozóanyag egyrészt elzárja a festőlap pórusait, védi az anyagot, másrészt alkalmassá teszi a festék rá vitelére. A művészek egy része szívesebben fest tónusos vagy színes alapozórétegre, mert a fehér vászon, fatábla vagy papír riasztó a számukra. A festőalapot valamilyen semleges színnel átkenve barátságosabb munkafelületet hozhatunk létre.

Tovább>>>Mivel is kezdjem? A feladat bonyolultnak látszik, de valójában, ha már ezt olvasod hozzá is láttál a dologhoz.

Tapasztalatok híján a kezdők nehéznek találják a kép elkezdését, de ne keseredj el, még a hivatásos művészeknél is gyakran támad rövidzárlat.

Tovább>>>